גבולות הטעם הטוב

ניכוס תרבותי או מקור להשראה?

לסדרה >

יום שלישי | 16.06.20 | בשעה 19:00 עד 21:00

מפגש | 

בין מפתול לפתיתים עובר שדה מוקשים. האם קיים מטבח ישראלי או שהוא בגדר גנֵבת דעת? היכן הגבול בין ההכרה במטבח הפלסטיני והמזרחי לבין ניכוסו הקולינרי? איך מוגדר המטבח המקומי בין חומר הגלם לטכניקה? המפגש הראשון בסדרה יעמוד על נקודות המחלוקת ויתווה קווים לשיח אפשרי בין המטבחים.

מפגש ראשון בסדרה

שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך

שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח

ימי שלישי, בשעה 19:00

צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה

כל המפגשים ישודרו ב LIVE בפייסבוק ובאתר המכון

בהשתתפות

רונית ורד | עיתונאית מדור ״פינת האוכל״, עיתון הארץ
עומר עילואן | יועץ קולינרי
עו״ד הישאם שבאיטה | הקליניקה לזכויות אדם, אוניברסיטת תל אביב
יאיר יוספי | שף בעלים של ביסטרו היין ׳ברוט', תל אביב
מנחה: פרופ׳ דניאל מונטרסקו | האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט

הצטרפות לרשימת התפוצה