טרוּאר עירוני?

יפו, תל אביב, נצרת וחיפה

לסדרה >

יום שלישי | 14.07.20 | בשעה 19:00 עד 21:00

מפגש | 

מושג הטֵרוּאר, או ״טעם המקום״, מתייחס באופן מסורתי לאזורים כפריים, המשתלבים בשיח הקולינרי על אזוריות (מטבח ים-תיכוני, שאמי, גלילי). מה קורה ל״אותנטיות״ ול״מקומיות״ של האוכל במעבר מהכפר אל העיר המנוכרת? האם המרחב העירוני הפלורליסטי מזמן שיתוף פעולה שאינו מתאפשר במקומות אחרים? האם גם הטעם עובר ג'נטריפיקציה?

עד כה לא התקיים דיון פתוח וביקורתי בסוגיות הפוליטיות העומדות בבסיס השדה הקולינרי בארץ. אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא ייתכן מטבח מקומי שאינו מושפע מסוגיות טעונות כגון גבולות, ייצוג, ניכוס, זהות ומגדר  ומבקשים להתחקות על השפעה זו. הצטרפו אלינו לשולחן עגול המפגיש בין אוכל למחשבה, הלכה למעשה.

מפגש שלישי בסדרה

שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך

שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח

ימי שלישי, בשעה 19:00

צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה

כל המפגשים ישודרו ב LIVE בפייסבוק ובאתר המכון

בהשתתפות

סלאח כורדי | שף, לשעבר מסעדת אל-ג'מילה ומסעדת אל-עאשי

סוזאן מטר | טבחית וחוקרת

עזרי עמרם | דוקטורנט, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עומר עילואן I יועץ קולינרי

מנחים:

פרופ׳ דניאל מונטרסקו | האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט

יאיר יוספי | שף ובעלים "ברוט", תל אביב

הצטרפות לרשימת התפוצה