על סיר הבשר

מטבח ישראלי ופלסטיני בחו״ל

לסדרה >

יום שלישי | 30.06.20 | בשעה 19:00 עד 21:00

מפגש | 

עד כה לא התקיים דיון פתוח וביקורתי בסוגיות הפוליטיות העומדות בבסיס השדה הקולינרי בארץ. אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא ייתכן מטבח מקומי שאינו מושפע מסוגיות טעונות כגון גבולות, ייצוג, ניכוס, זהות ומגדר  ומבקשים להתחקות על השפעה זו. הצטרפו אלינו לשולחן עגול המפגיש בין אוכל למחשבה, הלכה למעשה.

מפגש שני - בשפה האנגלית, בסדרה

שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך

שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח

ימי שלישי, בשעה 19:00

צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה

כל המפגשים ישודרו ב LIVE בפייסבוק ובאתר המכון

בהשתתפות

רים קסיס | מחברת הספר Table Palestinian The ,ירושלים ופילדלפיה
יותם אוטולנגי | מחבר, שף ומסעדן, "אוטולנגי", לונדון
גל בן משה | שף ובעלים של "פריזם", ברלין
קלאודיה רודן | מחברת ספרי בישול ואנתרופולוגית חברתית, לונדון
מנחים:
פרופ׳ דניאל מונטרסקו | האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט
ד"ר רונלד רנטה | אוניברסיטת קינגסטון, לונדון

הצטרפות לרשימת התפוצה