בחזרה לשורשים?

לקטות, זנים ילידיים ואוכל אורגני

לסדרה >

יום שלישי | 04.08.20 | בשעה 19:00 עד 21:00

מפגש | 

לקטות, זני מורשת ואוכל אורגני החזרה אל האוכל הטבעי, האורגני או ה״בלדי״ היא מגמה גלובלית הקשורה בסוגיות של מקומיּות, קיימות והתנגדות לתעשיות מזון מזהמות. בארץ המריבה, ״החזרה אל הטבע״ מושרשת בשאלות תרבותיות ופוליטיות, בהן שאלות הקשורות לגבולות טריטוריאליים ולתביעת בעלות על המקום. היכן ממוקם העניין בלקטות בטווח שבין ההגנה על הטבע ובין שימור המסורת? כיצד תחום האוכל, תעשיית המסעדנות וענף החקלאות מתמודדים עם שאלות אתיות וחוקיות הנוגעות לזרעי מורשת ולמזון בר קיימא?

מפגש חמישי - בשפה האנגלית, בסדרה

שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך

ימי שלישי, בשעה 19:00

שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח.

צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה

כל המפגשים ישודרו ב LIVE בפייסבוק ובאתר המכון

בהשתתפות

לנא חאסקיה, חקלאית ומחנכת ילדים

ד"ר אורי מאיר צ׳יזיק, היסטוריון של הרפואה והתזונה

ד״ר רפי גרוסגליק, אוניברסיטת קליפורניה, דיוויס

ד"ר נאסר אבו-פרחה, מנכ"ל Caanaan Fair Trade

מנחים:

פרופ' דניאל מונטרסקו, האוניברסיטה המרכז אירופאית, בודפשט

יאיר יוספי, שף ובעלים, ברוט, תל אביב

הצטרפות לרשימת התפוצה