בין טרואר וטריטוריה
יין, אוכל וגבולות
יום שלישי | 18.08.20 | בשעה 19:00 עד 21:00
מפגש |
בשנים האחרונות הולכת ומיטשטשת ההפרדה בין תעשיות האוכל והיין משני צידי הקו הירוק. כיצד מבטא האוכל את המתח בין הטרואר כמרחב איכות לבין הטריטוריה כמרחב פוליטי? כיצד משפיעה תנועת החרם על תעשיית היין? על הטרואר בין גסטרו-פוליטיקה לגסטרו-דיפלומטיה.
מפגש שישי בסדרה
שמים הכול על השולחן: המטבח הפלסטיני והישראלי על קרש החיתוך
ימי שלישי, בשעה 19:00
שפים, ייננים וחוקרים ערבים ויהודים מדברים על אוכל ופוליטיקה במטבח.
צוות ההיגוי: פרופ׳ דניאל מונטרסקו, שף עומר עילואן, שף יאיר יוספי, נועה ברגר, בסמה פאהום, שף גל בן-משה
בהשתתפות
פרופ׳ ניר אביאלי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
ניעמה אשקר, בעלים ויינן, יקב אשקר, כפר יאסיף
סארי ח׳ורי, בעלים ויינן, יקב פילוקליה, בית לחם
עידן בר-אולפן, משפטן, מחבר הספר "הגנה איזורית"
מנחים:
פרופ׳ דניאל מונטרסקו, האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט
גל בן משה, שף ובעלים, מסעדת פריזם, ברלין