גבולות הטעם הטוב – ניכוס תרבותי או מקור להשראה?, 16.06.20
מפגש ראשון בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה: "שמים הכל על השולחן - מטבח ישראלי ופלסטיני על קרש החיתוך"
בין מפתול לפתיתים עובר שדה מוקשים. האם קיים מטבח ישראלי או שהוא בגדר גנֵבת דעת? היכן הגבול בין ההכרה במטבח הפלסטיני והמזרחי לבין ניכוסו הקולינרי? איך מוגדר המטבח המקומי בין חומר הגלם לטכניקה? המפגש הראשון בסדרה יעמוד על נקודות המחלוקת ויתווה קווים לשיח אפשרי בין המטבחים.
מנחה: פרופ׳ דניאל מונטרסקו | האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט
בהשתתפות:
רונית ורד, עיתונאית מדור ״פינת האוכל״, עיתון הארץ
עומר עילואן, יועץ קולינרי
עו״ד הישאם שבאיטה, הקליניקה לזכויות אדם, אוניברסיטת תל אביב
יאיר יוספי, שף בעלים של ביסטרו היין ׳ברוט', תל אביב