טרוּאר עירוני? יפו, תל אביב, נצרת וחיפה, 14.07.20
מפגש שלישי בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה: "שמים הכל על השולחן - מטבח ישראלי ופלסטיני על קרש החיתוך"
מושג הטֵרּואר, או ״טעם המקום״, מתייחס באופן מסורתי לאזורים כפריים, המשתלבים בשיח הקולינרי על אזוריות
(מטבח ים-תיכוני, שאמי, גלילי). מה קורה ל״אותנטיות״ ול״מקומיות״ של האוכל במעבר מהכפר אל העיר המנוכרת?
האם המרחב העירוני הפלורליסטי מזמן שיתוף פעולה שאינו מתאפשר במקומות אחרים? האם גם הטעם עובר ג‘נטריפיקציה?
בהשתתפות:
סלאח כורדי - שף, לשעבר מסעדת אל-ג'מילה ומסעדת אל-עאשי
סוזאן מטר - טבחית וחוקרת
עזרי עמרם - דוקטורנט, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
עומר עילואן - יועץ קולינרי
מנחים:
פרופ׳ דניאל מונטרסקו - האוניברסיטה המרכז אירופית, בודפשט
יאיר יוספי - שף ובעלים "ברוט", תל אביב