בחזרה לשורשים? לקטות, זני מורשת ואוכל אורגני, 04.08.20
מפגש חמישי בסדרת מפגשים על אוכל ופוליטיקה: "שמים הכל על השולחן - מטבח ישראלי ופלסטיני על קרש החיתוך"
לקטות, זני מורשת ואוכל אורגני החזרה אל האוכל הטבעי, האורגני או ה״בלדי״ היא מגמה גלובלית הקשורה בסוגיות של מקומיּות, קיימות והתנגדות לתעשיות מזון מזהמות. בארץ המריבה, ״החזרה אל הטבע״ מושרשת בשאלות תרבותיות ופוליטיות, בהן שאלות הקשורות לגבולות טריטוריאליים ולתביעת בעלות על המקום. היכן ממוקם העניין בלקטות בטווח שבין ההגנה על הטבע ובין שימור המסורת? כיצד תחום האוכל, תעשיית המסעדנות וענף החקלאות מתמודדים עם שאלות אתיות וחוקיות הנוגעות לזרעי מורשת ולמזון בר קיימא?
מנחים:
פרופ' דניאל מונטרסקו - האוניברסיטה המרכז אירופאית, בודפשט
יאיר יוספי - שף ובעלים, ברוט, תל אביב
משתתפים:
לנא חאסקיה - חקלאית ומחנכת ילדים
ד"ר אורי מאיר צ׳יזיק - היסטוריון של הרפואה והתזונה
ד״ר רפי גרוסגליק - אוניברסיטת קליפורניה, דיוויס
ד"ר נאסר אבו-פרחה - מנכ"ל Caanaan Fair Trade